preskoči na sadržaj
vijesti

ERASMUSDAYS - SUSTAINABLE DEVELOPMENT AS A PLEDGE FOR THE FUTURE

50 sudionika je  u četvrtak 15.10. obilježilo s nama Erasmus dan Obrtničke škole putem video konferencije uz filmove, prezentacije, iskustva naših učenika i Kahoot kviz na kraju. Pogledajte u galeriji slika kako je to izgledalo. #ERASMUSDAYS

Galerija slika

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Knezović  datum: 17. 10. 2020. 09:18

ERASMUSDAYS - SUSTAINABLE DEVELOPMENT AS A PLEDGE FOR THE FUTURE

                                          

On Thursday 15th October at 3:00pm, during an online conference, our teachers and students will celebrate Erasmusdays 2020, presenting sustainable development goals of our Erasmus+ KA2 project 'STEAM up your school'.

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Knezović  datum: 17. 10. 2020. 09:02

Centar izvrsnosti: Od ideje do realizacije - Projektni dan

Na koferenciji koja je održana 30.5.2019. u Obrtno tehničkoj školi u Splitu pod nazivom "Od ideje do realizacije - Projektni dan" Miranda Barac i Milena Knezović predstavili su projekte "EUse your brain challenge your talent for science" i "EUse science to STEAM up your school".

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Knezović  datum: 5. 6. 2019. 09:07

U Đardinu obilježen dan Obrtničke škole

U subotu, 18.5.2019. u Đardinu smo proslavili dan škole. 
Frizeri, kozmetičari, modni tehničari, fotografi, pedikeri, galanteristi, krojači i tehničari za očnu optiku pokazali su našim sugrađanima, osmašima i turistima da ZNAJU, MOGU, HOĆE I UMIJU. 
Održan je i prigodan program kojim su učenici naše škole pokazali i svoje skrivene talente. 
Predstavljeni su i Erasmus+ projekti škole.

Fotografije događanja možete pogledati u galeriji, a izvješća medija na poveznicama: 
Dalmacija Danas: www.dalmacijadanas.hr/susur-u-dardinu-srednjoskolci-odusevili-splicane-svojim-vjestinama 
Dalmacijanews: http://www.dalmacijanews.hr/clanak/mt8n-obrtnicka-skola-proslavila-svoj-dan-u-dardinu-su-se-uredivali-nokti-cupale-obrve-radile-pletenice 

  :: opširnije :: 


objavio: Milena Knezović  datum: 5. 6. 2019. 09:02
» Arhiva naših vijesti    
 


Rezultati natječaja za mobilnost

Slijedom našeg poziva na prijavu za sudjelovanje učenika  u mobilnostima  u  Njemačkoj, Nizozemskoj i Švedskoj u sklopu Erasmus +KA2 projekta EUse science to STEAM up your school, povjerenstvo  u sastavu Karin Paarlberg (Nizozemska), Hendra Larsen (Danska), Tobias Grimmert (Njemačka), Laura Retegui (Španjolska), Karin Helmerson (Švedska), Milena Knezović, STEAM koordinator (Hrvatska)  i Miranda Barac, koordinator projekta (Hrvatska) pregledalo je pristigla motivacijska pisma, utvrdilo kriterije i donijelo konačne rezultate natječaja.

Roditelji/skrbnici odobrenih učenika moraju potvrditi njihov izbor i dati suglasnost za  odlazak svog djeteta na mobilnost. Stoga će se u četvrtak 18.10. 2018. u 17:45 sati u uč. br.8. održati roditeljski sastanak.  Roditelje ćemo upoznati sa svim potrebnim informacijama, a prisustvo sastanku je obavezno. Potrebno je pripremiti OIB učenika.

Kriterije i konačne rezultate natječaja pogledajte u privitku.

Priloženi dokumenti:
Rang lista.docx

 

Agencije za mobilnost i programe EU odobrila je Obrtničkoj školi  još jedan Erasmus+KA2 projekt pod nazivom EUse science to STEAM up you school. Radi se o projektu srateškog partnerstva među školama i svojevrstan je nastavak prethodnog projekta EUse your brain-challenge your talent for science koji smo uspješno odradili. Nastavljamo suradnju s dosadašnjim partnerskim školama iz Nizozemske, Njemačke, Španjolske, Danske i radujemo se novom partneru iz Švedske. Koordinator projekta je partnerska škola iz Nizozemske  Insula College Locatie Halmaheiraplein.

Ciljevi projekta su poboljšanje kompetencija naših učenika u općeobrazovnim predmetima, prvenstveno u području stranog jezika i STEM predmeta, promoviranje poduzetništva u obrazovanju te  vršnjačkog učenja i vrednovanja. Sudjelovanjem u međunarodnom projektu potiče se internacionalizacija škole te razmjena iskustava i upoznavanje dobre europske prakse. Realizacija projekta se planira kroz TPM sastanke  i LTTA aktivnosti. Planirano je 6 LTTA aktivnosti. Prilikom svake LTTA aktivnosti, 8 učenika iz svake od tri partnerske škole, u pratnji njihova dva profesora, dolaze na aktivnost učenja i podučavanja u četvrtu partnersku školu koja je domaćin. 

Naši učenici sudjeluju u  četiri LTTA aktivnosti-mobilnosti (Njemačka, Nizozemska, Švedska i Hrvatska kao domaćin). TPM je predviđen u Nizozemskoj kao završna evaluacija projekta.  Osim sudjelovanja u mobilnostima tijekom trajanja projekta svi sudionici će aktivno sudjelovati u svim fazama projekta  kao i u njegovoj diseminaciji i evaluaciji  kroz ankete, upitnike,  razgovore, zapažanja, procjene, seminare, konferencije, videokonferencije, web portale i medije. Predviđena je i suradnja  putem eTwinninga sa školama partnerima s kojima ćemo zajedno pratiti rad učenika i evaluirati njihova postignuća, a tako i realizaciju i provedbu samog projekta.

Voditeljica projekta je Miranda Barac, prof. engleskog i francuskog jezika, a voditeljica STEM aktivnosti projekta je Milena Knezović, prof. matematike i informatike.

Projekt traje dvije godine i  vodi se pod brojem 2018-1-NL01-KA229-038877_5 u okviru programa Erasmus+: Ključna aktivnost 2: Školska partnerstva, a odobrena financijska potpora je:  24.390,00 EUR.

 

 

 

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Knjižnica Obrtničke škole

Sigurniji internet


Tražilica 
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Oglasna ploča

EDIT - Code school


Centar izvrsnosti


Korisni linkovi
lektire

Dnevni tisak

Državna uprava
 • MZOŠ


Forum

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju