preskoči na sadržaj
Vijesti

ONLINE NASTAVA - VAŽNE OBAVIJESTI

Odlukom Vlade RH, od ponedjeljka 16.3.2020. nastava se održava on-line.

Nastava će se održavati u virtualnim učionicama.

 

Ovo je veliki izazov za sve nas, ali ako svi izvršimo svoje zadaće na vrijeme, uspjet ćemo. Tehničkih problema će biti, stoga vas molim, budite strpljivi i uporni.

 

Online nastava održavati če se kroz aplikaciju MS Teams. Virtualna zbornica i virtualni razredi formirati će se do ponedjeljka, 16.03, nakon čega slijedi aktivacija učenika. 

UI Obrtničkoj školi nastava će se izvoditi online prema postojećem školskom rasporedu svakog radnog dana u jutarnjoj smjeni.

Ako nastavnik ima gotova svoja predavanja, njegovi učenici ne moraju pratiti sadržaj koji je isporučio MZO, nego predmetni nastavnik u virtualnom razredu isporučuje sadržaj i aktivnosti. Predmetni nastavnici će učenike uputiti i na sadržaje koji se nalaze na portalima Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih , Škola za život, eventualno na neke sadržaje na Sportskoj TV koji se mogu iskoristiti na nastavi

Preporučujemo korištenje unaprijed snimljenih video lekcija koje su pohranjene na nekom od globalnih servisa kao što je YouTube. Snimke pripremljene od strane MZO potrebno je koristiti davanjem poveznica učenicima, a ne preuzimanjem na računalo ili prebacivanjem na druge servise jer se time nepotrebno opterećuju sustavi za učenje na daljinu.

Važno: Kako bi se mogli logirati u aplikaciju MS Teams, svi učenici moraju napraviti registraciju za Ofice 365 za škole, u ponedjeljak, 16.3.2020.,  tijekom dana, na linku https://office365.skole.hr/default/login . Aktivaciju treba izvršiti  AAI@EduHr korisničkim imenom i lozinkom (kojim ulazite u e-dnevnik). Tko ne može pronaći AAI@EduHr korisničke podatke treba poslati e-mail sa zahtjevom za izdavanje novih na mail škole: ured@ss-obrtnicka-st.skole.hr .

 

U subotu, 14.03., ministrica je održala online konferenciju sa ravnateljima škola RH. Naglasci obraćanja:


" - Radimo u vrlo izazovnom vremenu, ali moramo osigurati sigurnost i funkcioniranje sustava obrazovanja. Situacija kao u Hrvatskoj, pa i teža, u čitavoj je EU, ali i u svijetu. Od ponedjeljka barem 18 država članica EU imat će zatvorene škole i druge institucije u području odgoja i obrazovanja.


- Prijelaz na sustav poučavanja na daljinu u svega tri tjedna, koji uključuje danonoćnu pripremu izuzetno je zahtjevan, zahtjeva motivirani rad, odgovornost i disciplinu svih uključenih, ali u tome smo zajedno i uz preuzimanje odgovornosti svjesni smo da ćemo mnoge probleme rješavati u hodu.

- Cilj je da do srijede uspostavimo funkcionalan sustav učenja na daljinu za sve učenike.

- Svi dani od ponedjeljka se računaju kao nastavni dani i upisuju se u e-Dnevnik.

- Učenici trebaju izvršavati aktivnosti u virtualnim učionicama, ali ne treba inzistirati da to rade u realnom vremenu (sinkrono), nego tijekom dana jer možda imaju teškoća pristupiti internetu ili dijele uređaj s braćom i sestrama. Dakle, bilo kada u tijeku dana je prihvatljivo da učenici odrade svoje obaveze.


- Učitelji i nastavnici trebaju pratiti aktivnosti učenika, davati im zadatke, poticati ih na rad i okupljati u virtualne učionice. Nužno je da učenici, koliko je god to moguće, dobiju povratnu informaciju o svojem radu i napretku (vrednovanje kao učenje, vrednovanje za učenje). Tijekom nadolazeća dva tjedna nema ocjenjivanja (vrednovanja ishoda učenja).


- Upozorite učenike na primjerene oblike ponašanja u virtualnom okruženju, što znači da vrijede slična pravila primjerenog ponašanja i ophođenja kao i u učionici. Što znači da učenici za neprimjerene oblike mogu snositi posljedice.

- U ponedjeljak će svi učenici OŠ i maturanti imati mogućnost pratiti nastavu na televiziji.
- Viši razredi osnovne i maturanti na Sportskoj televiziji
- Prva tri razreda SŠ neće pratiti preko TV, nego će materijale imati online i u virtualnim učionicama.

- U ponedjeljak razrednici trebaju testirati virtualne razrede, u utorak predmetni nastavnici testiraju virtualne razrede, a od srijede počinje nastava u virtualnom razredu za sve škole.

- Ako učenik nije bio aktivan cijeli dan u virtualnom razredu, svoj izostanak treba opravdati razredniku

- Za sve učenike koji imaju obvezu pohađanja praktične nastave kod poslodavca, ista se odgađa za vrijeme trajanja obustave nastave.

- Maturanti: U ponedjeljak gledaju nastavu na Sportskoj televiziji i testiraju virtualni razred s razrednikom.
U utorak gledaju nastavu na SPTV i testiraju virtualni razred s razrednikom i predmetnim nastavnicima,
U srijedu idu u virtualni razred i slijede upute razrednika i predmetnih nastavnika.

- Nematuralni razredi: U ponedjeljak trebaju pogledati snimljene online materijale prema rasporedu o čemu će ih obavijestiti razrednik.
U utorak također gledaju snimljene materijale i testiraju razrede s predmetnim nastavnicima.
Od srijede idu u virtualni razred i slijede upute razrednika i predmetnih nastavnika.
Ako ima poteškoća, zadatke mogu obaviti tijekom dana. " 

Na kraju vas molim za suradnju, jer samo tako možemo zaštititi zdravlje učenika i sviju nas, te uspješno svladati sve obrazovne izazove u najboljem interesu i za dobrobit učenika.

Biti će tehničkih problema i nesporazuma u komunikaciji. Strpljenjem i suradnjom uspjeti ćemo u ovom projektu koji je veliki izazov i nepoznanica za sve nas. 
Ako imate neki upit ili nejasnoću vezanu za određeni predmet, preko whatsappa ili bilo koje mreže čujte se sa predmetnim nastavnikom.

Pratite obavijesti na web stranicama škole i ministarstva. Što prije izvršite aktivaciju Office 365. Zbog lakše komunikacije, razrednicima pošaljite svoje e-mail adrese iz sustava skole.hr, te brojeve mobitela. 

S poštovanjem

Davor Kulić

Ravnatelj škole

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Davor Kulić   datum: 15. 3. 2020.

Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Knjižnica Obrtničke škole

Sigurniji internet


Tražilica

 
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Oglasna ploča

EDIT - Code school


Centar izvrsnosti


Korisni linkovi
lektire

Dnevni tisak

Državna uprava
 • MZOŠ


Forum

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju