preskoči na sadržaj
Vijesti

Obrtnička škola dobitnik Erasmus akreditacije u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

           

Ponosni smo što je Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU) prihvatila našu prijavu i strategiju internacionalizacije te našoj školi dodijelila Erasmus akreditaciju u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju za razdoblje od 1. ožujka 2021. do 31. prosinca 2027. godine.

        

Erasmus akreditacija se dodjeljuje ustanovama s dokazanom kvalitetom u organizaciji mobilnosti kako bi ih se potaknulo da nastave razvijati svoje strategije internacionalizacije. Nositeljima akreditacije su pojednostavljeni postupci prijave na buduće projekte. 

Erasmus akreditacija omogućiti će budućim generacijama učenika Obrtničke škole, kao i našim nastavnicima struke, stjecanje novih kompetencija te osobni i profesionalni razvoj kroz obavljanje stručne prakse i stručno usavršavanje u ustanovama širom Europe.

 


Što predstavlja Erasmus akreditacija?

  • Školi se priznaje operativna sposobnost da upravlja visokokvalitetnim projektima mobilnosti.
  • Priznaje se dugogodišnje zalaganje škole za kontinuirano unaprjeđenje rada na projektima internacionalizacije.
  • Priznaje se strateški pristup u provedbi međunarodniih mobilnosti.
  • Priznaje se kvalitetna provedba provedenih mobilnosti učenika i nastavnika.
  • Olakšan put za buduće internacionalne mobilnosti te suradnju sa sadašnjim i budućim partnerima.
  • Omogućuje odlazak većeg broja učenika i nastavnika godišnje na osposobljavanja i stručna usavršavanja u zemlje EU te stjecanje novih profesionalnih i životnih iskustava.
  • Jednostavnija i kraća prijava na buduće Pozive te dobivanje traženih financijskih sredstava.

Dodjela Erasmus akreditacije je veliko priznanje Školskom projektnom timu u sastavu:  profesorice Ana Grgurinović i Gordana Kulić, nastavnice struke  Marija Knezović, Antonia Tomić i Antonija Ćuk,  ravnatelj škole Davor Kulić i tajnica škole Ivana Vušković, koji su uložili napore pri osmišljavanju, prijavi i provedbi projekata mobilnosti, izradi Školskog razvojnog plana internacionalizacije i projektnog prijedloga za dobivanje akreditacije.

Erasmus akreditacija je nagrada svim nastavnicima  i učenicima koju su do sada sudjelovali u brojnim projektima te motivacija za uključivanje u buduće projekte.

Kroz razvoj i napredovanje učenika i nastavnog osoblja, škola će se nastaviti razvijati i „rasti“, a provedbom projekata mobilnosti dodatno internacionalizirati u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Samo u naredne tri godine škola će ostvariti 90 mobilnosti učenika u školama i tvrtkama u inozemstvu, te 24 mobilnosti nastavnika struke kroz pohađanje strukturiranih tečajeva i job shadowing-a u školama partnerima. 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Davor Kulić   datum: 26. 3. 2021.

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Knjižnica Obrtničke škole

Sigurniji internet


Tražilica

 
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Oglasna ploča

EDIT - Code school


Centar izvrsnosti


Korisni linkovi
lektire

Dnevni tisak

Državna uprava
 • MZOŠ


Forum

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju