2022-03-31 16:43:02

eTwinning projekt „I moja kaplja pomaže ga tkati“

U sklopu  eTwinning  projekta „I moja kaplja pomaže ga tkati“,  u petak,  25. 3. 2022., održan je prvi Zoom sastanak naše škole i škola partnera. 

Srednja strukovna škola iz Vinkovaca i srednja škola SUO „Gjorce Petrov“ iz Sjeverne Makedonije su škole partneri. Projektom će učenici pod mentorstvom svojih nastavnika razmijeniti iskustva na temu ekologije, održivog razvoja i očuvanja kulturne baštine. Tijekom prve videokonferencije učenici su predstavili svoje škole i obavili digitalno glasovanje za najbolji logo i poster zajedničkoga projekta. Pobjednički logo i poster je rad učenika srednje strukovne škole iz Vinkovaca.

 

Posjet Marjanu

U sklopu e-Twinning aktivnosti na temu ekologije učenice prvoga i drugoga razreda tehničara za očnu optiku s psihologinjom i pedagoginjom su početkom tjedna obišle cijeli Marjan. Pripremile su svoja mišljenja i zapažanja o bitnim ekološkim temama kao što je bespravna gradnja, devastacija plaža u park šumi Marjan, borba s potkornjakom te pojava cvjetanja mora. Učenice su izrazile svoj stav i ukazale na potrebu osvještavanja brige za prirodu i očuvanje našeg Marjana.

Snježana Nell, psiholog

Željana Petrović, pedagog


Obrtnička škola Split